Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 11 maart 2016

Kennemer Duincampings kiezen voor GP Groot

Uit een aanbestedingsprocedure van PWN is GP Groot geselecteerd om het afvalbeheer van de Kennemer Duincampings in Bakkum, Castricum en Bloemendaal aan Zee te gaan verzorgen.

Bas Stoop (strategisch inkoper PWN), Willemieke de Waal (directeur Kennemer Duincampings) en Ronald Molenaar (verkoopleider GP Groot).
Foto: Erik Boschman Fotografie

Op het hoogtepunt van het seizoen bivakkeren er op de campings zo’n 14.000 mensen. Directeur van de Kennemer Duincampings, Willemieke de Waal, wil het afval van deze mensen verwantwoord gaan verwerken. "We doen al veel op dit gebied, maar als onderdeel van PWN vind ik dat we een voorbeeldrol hebben en dan kan het dus altijd nog beter. Door te kiezen voor GP Groot realiseren we een flink deel van onze milieudoelstellingen." Het contract gaat op 1 april in en heeft een looptijd van twee jaar met de optie om vijf keer te verlengen met een jaar. Op dit moment wordt er ingezameld door Adrichem Transport.

De gunning is één van de percelen van een grotere aanbesteding die vorig jaar werd uitgeschreven door PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Kennemer Duin Campings.

Ronald Molenaar, verkoopleider bij GP Groot inzameling en recycling, legt het neergelegde plan uit. "De belangrijkste uitgangspunten waren; een verbeterslag in het scheiden van afval, een betere infrastructuur en logistiek en minder last voor de gast." De semi-ondergrondse containers die al op de campings staan zijn in de plannen geïntegreerd. "Bovendien hebben we nagedacht om ook meer met het eigen bedrijfsafval te doen en een oplossing te bieden voor alle materialen die vrijkomen als het terrein aan het einde van het seizoen weer schoon moet worden opgeleverd. Hiervoor creëren we een afvalstraat waarmee we de gasten in staat stellen op een goede manier hun overtollige spullen in te leveren, waarbij verantwoorde verwerking de doelstelling is."

Meer weten over GP Groot inzameling en recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website