Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 31 juli 2017

Biobased straatmeubilair wint Upcycle City prijs Almere

Met een ontwerp voor straatmeubilair van biobased composieten hebben NPSP en Velopa de wedstrijd Upcycle City van de gemeente Almere gewonnen.

Dat melden de bedrijven zelf. NPSP is actief in de productie van composieten, terwijl Velopa leverancier van straatmeubilair is. Samen ontworpen zij banken van het nieuwe materiaal Nabasco8010, een composiet dat voor meer dan 80 procent bestaat uit biobased en circulaire grondstoffen. Hiervoor worden vezels toegepast die elders niet meer bruikbaar zijn. "Dit kunnen lokale reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap zijn", aldus het bedrijf. Volgens NPSP is het materiaal sterk, vormvast en eenvoudig te onderhouden en kent het een lange levensduur.

Almere schreef de wedstrijd Upcycle City vorig jaar uit in de vorm van een aanbesteding. Met de wedstrijd wilde de gemeente innovatieve ideeën voor het hergebruik van reststromen van bedrijven ontvangen. Ook recyclingbedrijf Vijfhoek viel in de prijzen, met het idee voor een betoncentrale om gerecycled beton te produceren.

Meer weten over Gemeente Almere?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website