Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 oktober 2018

Gemeente Rotterdam gaat afvalsysteem AMCS gebruiken

De komende vijf jaar gaat het digitale afvalverwerkingssysteem van AMCS zorgen voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval in de gemeente Rotterdam.

Het afvalverwerkingssysteem van softwareleverancier voor de afval- en recyclingsector AMCS omvat een geïntegreerd IT-systeem voor onder meer de interne administratie en routeplanning. Het systeem moet de bedrijfsprocessen van de afdeling Inzameling en Hergebruik binnen Stadsbeheer van Gemeente Rotterdam ondersteunen. Hierbij gaat het om de inzameling en verwerking van zo’n 320.000 huishoudens en bedrijven, plaagdierbeheersing, hergebruik en de gescheiden verwerking van huishoudelijk afval. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een totale waarde van 1,2 miljoen euro.

Informatiegestuurd werken

In haar Europese aanbesteding was de gemeente nadrukkelijk op zoek naar bestaande software die zich al heeft bewezen in de markt. Daarbij zocht ze naar een leverancier voor de lange termijn, die ook in de toekomst zal adviseren om tot het beste rendement te komen. “Het systeem van AMCS maakt het voor ons mogelijk om meer informatiegestuurd te werken”, zegt directeur Stadsbeheer David Berg. “Dit past goed in de visie van Stadsbeheer Rotterdam om de stad steeds slimmer, duurzamer en schoner te maken. Het zorgt bijvoorbeeld voor een slimme manier van plannen en routes rijden: dat betekent minder vervoersbewegingen en dus minder CO2-uitstoot.”

Vorig jaar liet de gemeente al weten in alle 6.540 ondergrondse afvalcontainers voor glas, papier, pmd, textiel en restafval een vulgraadsensor te plaatsen, om te komen tot een dynamische, efficiëntere routeplanning. Naar verwachting zijn al deze sensoren aan het eind van dit jaar geplaatst. Deze maatregelen dragen bij aan het doel van Rotterdam om in 2030 circulariteit als maatstaf te hebben, met als ambitie om in 2050 een volledig circulaire stad te zijn. 

Meer weten over AMCS Rotterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website