Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 december 2019

BMT krijgt garantiestelling voor uitbreiding

BMT scheidt en verwerkt afval uit vooral de gasindustrie. Voor de expansie richt het Nederlandse bedrijf haar blik nu vooral op Azië en Oceanië.

Deze maand opende BMT een nieuwe verwerkingsfabriek in Perth Australië. In Australië liggen grote gasvelden. De exploitatie ervan staat nog in de kinderschoenen.

Bij gaswinning komt soms ongewenst materiaal mee uit de bodem waaronder radioactief materiaal of kwik. Door vacuümdestillatie en met extractiemiddelen weet Best Mercury Technology (BMT) het kwik te scheiden van de verschillende soorten afval. Daarna kan het op een veilige en milieuvriendelijke manier worden verwerkt. Het bedrijf vervoert het afval zo min mogelijk om risico's van milieuvervuiling te beperken. Daarom heeft BMT een fabriek opgezet bij het Australische Perth om vervoer en de bijbehorende risico's te minimaliseren.

Financiering van de nieuwe fabriek was wel even een puntje. "In Australië lukte dat niet", zegt Martine den Hoed, Finance Manager BMT International. "Onze naam en ons werkveld waren onbekend." Uiteindelijk was de huisbankier van BMT bereid een financiering te verstrekken voor deze internationale investering. "De bank vond de investering best spannend", zegt Den Hoed. De bank verwees BMT naar Dutch Trade and Investment Fund (DTIF). Het fonds zou een garantie kunnen afgeven op de financiering van de bank. "Daarmee werd het risico voor de bank in één klap acceptabel." Volgens Den Hoed was de financiering binnen een half jaar geregeld en kwam het papierwerk overeen met de aanvraag van de financiering voor de bank.

Meer weten over BMT Europe B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website