Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 27 augustus 2004

Nieuwe destillateur levert primaire kwaliteit

SITA EcoService heeft een installatie voor gefractioneerde destillatie ontwikkeld. Gebruikte oplosmiddelen worden hiermee geregenereerd met een kwaliteit gelijk aan de chemische industrie.

De nieuwe installatie in Almelo kan verontreinigde oplosmiddelen zodanig regenereren dat de vloeistoffen hergebruikt kunnen worden. Dit brengt een besparing op de inkoopkosten van grondstoffen en een besparing op het afvoeren van gevaarlijke stoffen met zich mee. Ook wordt een bijdrage geleverd aan de reductie van CO2 emissie.
Met de installatie kan SITA ongelimiteerd componenten uit het verontreinigde oplosmiddel halen. Om deze bewerkte vloeistoffen opnieuw te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk dat deze aan de vereiste specificaties voldoen. De installatie in Almelo kan dezelfde zuivere kwaliteit leveren als de chemicaliënindustrie. Voor de procesbegeleiding is specifieke apparatuur, nauwgezette begeleiding van een laboratorium en 'knowhow' van het reinigingsproces aanwezig in Almelo.

Unieke installatie in Nederland

De gefractioneerde destillatie is recent in gebruik genomen. Met de installatie kunnen componenten van vloeistoffen waarvan het kookpunt dicht bij elkaar ligt, gescheiden worden. In Nederland is dit een unieke installatie. Er is sprake van multi-purpose destillatie, dit betekent dat de installatie zowel in serie als parallel met de bestaande eentrapsdestillatie geschakeld kan worden. Hierdoor is SITA in staat om verontreinigde oplosmiddelen, en zelfs mengsels daarvan, te scheiden en op te waarderen tot een nieuw product met vergelijkbare kwaliteit.

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website