Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 17 november 2004

Maltha gaat over op Qurius

Glasrecyclingbedrijf Maltha wil op 1 januari haar verschillende software-oplossingen vervangen door één bedrijfsbrede (ERP-)oplossing.

Ze heeft daarvoor gekozen voor Microsoft Business Solutions met Q-WMR van Qurius. Volgens Leendert van Reeuwijk, financieel directeur van Maltha, is het een logische ontwikkeling dat zijn bedrijf overgaat op een oplossing die alle functies in de afvalbeheersector kan integreren. "Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid noodzaakt ons immers mede tot effectief en efficiënt opereren." Door het inzetten van gebruikt verpakkingsglas is te voorkomen dat er jaarlijks in Nederland zo'n 410.000 ton van dit glas op de vuilstort terechtkomt. De twee Maltha-vestigingen in ons land zijn samen goed voor bijna zeventig procent van de verwerking van in Nederland via de glasbakken ingezameld glas. Door internationale concurrentie, ondere andere voortkomend uit de verschillende convenantsystemen in landen om ons heen, is er veel druk op deze markt.
"Van gebruikt verpakkingsglas weer grondstof maken voor de glasindustrie is een complex proces. Daarbij kunnen we door het integreren van informatiestromen en bedrijfsprocessen meer grip krijgen op het operationele proces, kosten besparen en over betere managementinformatie beschikken", aldus de heer Van Reeuwijk.

Achtergrond

Qurius heeft Q-WMR ontwikkeld op basis van Microsoft Business Solutions en een succesvolle internationale Microsoft Business Solutions-brancheoplossing voor de milieusector. Het resultaat is een oplossing die alle activiteiten van gemeentelijke reinigingsdiensten, inzamelaars, havenontvangstinstallaties, industriële reinigingsbedrijven, recyclingbedrijven en verbrandingsinstallaties kan ondersteunen.

Maltha Glasrecycling
Het bedrijf Maltha werd in 1921 opgericht door Johan Bernard Maltha. Een kleine vervoerder die in jeneverstad Schiedam voornamelijk flessen vervoerde van en naar de distilleerderijen en glasfabrieken. Met het opkopen van de scherven die waren ontstaan bij het afvulproces en de verkoop ervan aan de glasfabrieken, legde hij de basis voor het Maltha van nu: Europa's grootste recycler van hol- en vlakglas. Maltha is een toonaangevende specialist in het bewerken van glasafval tot hoogwaardige grondstof voor de glasverwerkende industrie, met 170 medewerkers in Europa waarvan 100 in de Benelux.
Maltha's recyclingfabriek in Dintelmond is een van de meest geavanceerde ter wereld, met een capaciteit van 300.000 ton per jaar. Iedere seconde krijgt Maltha Nederland tien kilo glas aangeleverd om te verwerken tot grondstof voor de glas- en glaswolindustrie. Sinds 2000 is Maltha eigendom van Van Gansewinkel Groep en BSN Glasspack. Meer informatie over Maltha vindt u op www.maltha.nl.

Qurius
Qurius biedt geïntegreerde bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft Business Solutions. Qurius concentreert zich daarbij naast de milieumarkt op de marktsegmenten food/pharma/chemie, groothandels, logistiek & retail, productie/ETO, professional services automation, sierteelt, verhuur en zorg. Klanten in deze segmenten kunnen daardoor profiteren van de ruime marktkennis en implementatie-ervaring, die ook is verwerkt in de standaard branche-oplossingen van Qurius zoals Q-WMR.
Qurius, .NET Gold Partner Qurius ETX en sinds kort ook Weha Automatisering zijn onderdeel van Magnus Holding. Dit is een beursgenoteerde groep bedrijven die advies en implementatie en beheer van op Microsoft- en SAP-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen verzorgt (www.magnus.com). Meer informatie over Qurius is te vinden op www.qurius.nl.

Meer weten over Maltha Glasrecycling Nederland bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website