Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 januari 2005

Recyclekids op bezoek bij TU Delft

Twintig kinderen afkomstig van vijf verschillende scholen, verspreid over Nederland, mogen zichzelf expert noemen op het gebied van recyclen.

Om de uitverkiezing luister bij te zetten mogen ze een dag rondlopen op de TU Delft. De kinderen zijn deelnemers aan de vierde editie van de actie 'Zonder jou valt er niets te recyclen' georganiseerd door de Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP). Deze recyclekids hebben op hun school en in hun omgeving het grootste aantal (oude en kapotte) kleine elektrische apparaten ingezameld waarvan de materialen, na recycling, voor een groot gedeelte opnieuw kunnen worden gebruikt. Om de kinderen te bedanken voor hun inzet en ze daadwerkelijk te laten zien wat er met de ingezamelde apparaten gebeurt, krijgen ze een bijzondere dag aangeboden op de Technische Universiteit in Delft. Het recyclen van elektrische apparaten wordt door de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen op verschillende manieren in praktijk gebracht.
De twintig kinderen krijgen alles te horen alles over de laatste ontwikkelingen die er zijn op het gebied van recyclen van elektrische apparaten. Zij hebben een unieke kans om vragen te stellen aan professor Markus Reuter van de TU Delft en Jan Zanen, directeur van de NVMP. De recyclekids gaan vervolgens onder toeziend oog van presentatrice Martine Kruider (SchoolTV) een verslag schrijven over alles wat zij tijdens hun bezoek op de TU Delft meemaken. Door hun ervaringen op te schrijven en te publiceren in de schoolkrant of lokale media, hoopt NVMP meer kinderen te prikkelen om volgend jaar mee te doen met de actie 'Zonder jou valt er niets te recyclen!'

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website