Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 23 januari 2006

Jubilerende Van Werven gecertificeerd

Op de zestigste verjaardag van Van Werven is het bedrijf gecertificeerd voor de VCA en ISO.

Tijdens het jubileum kreeg de directie van het recyclingbedrijf uit handen van wethouder Veldhoen van Oldenbroek de VCA** en ISO 9001 certificaten uitgereikt. Volgens de directie een kroon op het werk van de tweehonderd medewerkers van het bedrijf. Zij hebben er mede voor gezorgd dat het bedrijf nu officieel aan alle kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften voldoet. Ook werd een nieuwe werkplaats geopend die aan alle veiligheids- en milieueisen voldoet. Nieuw in de werkplaats is een lift waardoor de monteurs niet meer onder de wagens in een smeerput hoeven te staan.
Daarnaast werd een nieuwe huisstijl gepresenteerd. Het personeel werd in nieuwe kleding gestoken en binnenkort worden ook alle machines voorzien van het nieuwe logo: een groene verticale kolom met daarin een gele W. De W wordt gevormd door drie pijlen, die symboliseren de beweging en dynamiek van het bedrijf, de drie families, de agrarische, biomassa- en de recyclingtak van het bedrijf. Algemeen directeur Jan van Werven memoreerde dat de twee pijlen die naar beneden gericht zijn vooral staan voor de zegen van God die zij ontvangen. Ook stelde hij vast dat het familiebedrijf niet alleen een diamanten jubileum viert, maar dat het door de jaren heen zelf de glans van deze edelsteen heeft gekregen; mooi, geslepen en soms keihard.

Jubileumfeest

De jubileumviering bij Van Werven trok een ongekend hoog aantal bezoekers. Ongeveer vijfduizend geïnteresseerden kwamen op de open dag af. Voor de viering had het bedrijf kosten nog moeite gespaard. Iedereen kon genieten van een tot in de puntjes verzorgd feest. De bezoekers waren vooral onder de indruk van de onvoorstelbare hoeveelheid machines die strak opgesteld op het terrein stond. Het gaf een imposante aanblik en daarmee werd ontegenzeglijk duidelijk hoe groot en veelzijdig het bedrijf in zestig jaar is geworden.
Van Werven BV vroeg zijn relaties geen cadeau te geven voor het jubileum maar een donatie te doen voor de slachtoffers in Pakistan. Tot nu toe is er ruim €12.500,- ingezameld voor Pakistan. De directie heeft besloten het totale bedrag te verdubbelen en daarmee zal Van Werven zoals het er nu uitziet ruim €25.000 euro overmaken voor Pakistan.

Historie

In 1945 begon Van Werven als loonwerker in de agrarische sector in Gelderland en later in het nieuw aan te leggen Flevoland. Met een oude ploeg of frees achter de tractor maakten de tien werknemers lange dagen. “De boeren in Flevoland hadden veel modernere spullen dan wij. Wij moesten onze machines met de hand opvoeren zodat we ze bij konden houden. Het is ongelofelijk hoe zo 'n klein zaadje zo groot kan worden,” vertelt Gerrit Visch, werknemer van het eerste uur.
Vanaf de jaren zeventig is Van Werven zich steeds meer gaan richten op de grondverzetbranche. Met een zeer uitgebreid machinepark is het familiebedrijf nu overal te vinden in de wegen-, water- en woningbouw. Inmiddels is Van Werven uitgegroeid tot een bedrijf met vier vestigingen en werken er ruim tweehonderd mensen. Naast de grondverzetafdeling is er een recyclingafdeling voor bouw- en sloopafval, is men actief in huisvuilinzameling en is er een vestiging die zich richt op recycling van groenafval (compostering). In 1999 is er een vestiging in Biddinghuizen bijgekomen voor het produceren van biomassa uit groen- en houtafval, om onder andere de biomassacentrale in Lelystad van brandstof te voorzien.

Meer weten over Kunststof Recycling Van Werven B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website