Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 05 december 2007

GP Groot tekent contract voor CLEARMobile

De containervoertuigen van GP Groot krijgen een nieuw computersysteem voor navigatie, administratie, logistiek en communicatie.

85 Skeye Pad boordcomputers worden er bij GMT ingekocht voor de voertuigen van GP Groot Containerservice, EcoSupport (Halfweg) en Pronk Container Centrale (Medemblik). De boordcomputers bij GP Groot worden uitgerust met CLEARMobile inclusief navigatie (GPS) en de integratie met CLEAR op de thuisbasis voor de inzameling van huisvuil, rolcontainers, hef- & multicontainers en de kraandiensten. Alle voertuigen krijgen zowel een data- als een spraakverbinding, waardoor ook de mobiele telefonie via de boordcomputerterminals zal verlopen.
Tezamen met de uitrol van de boordcomputers in de voertuigen, wordt er op de thuisbasis software voor de urenadministratie ingevoerd. Daarnaast krijgen de planners de beschikking over een "Fleet monitor" waarop zij visueel inzicht krijgen in de positie en activiteiten van het wagenpark.
De eerste voertuigen konden binnen drie maanden rijden met de boordcomputers en een specifiek op het bedrijfsproces van GP Groot aangepaste dialoog. Op dit moment bevindt het project zich in de testfase, waarin de dialogen voor alle takken van dienst in rijdende voertuigen worden getest en geëvalueerd. Naar verwachting zal de grootschalige inbouw van de overige voertuigen in de komende maanden worden voltooid.

Meer weten over GP Groot inzameling en recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website