Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 28 mei 2008

Toeteren voor lagere dieselaccijns

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en EVO roepen op tot een nationale actiedag op donderdag 29 mei 2008 tegen de doorvoering van de dieselaccijns.

De aanleiding is de extreme stijging van de toch al hoge dieselprijs en de dreigende fiscale lastenverzwaringen voor de sector transport en logistiek. De samenloop van de prijsstijgingen en de dreigende kabinetsmaatregelen leiden tot grote problemen in de Nederlandse transport en logistiek sector en tot veel emoties bij bedrijven. Met de actiedag willen TLN en EVO hun eis aan de overheid dat onder meer de accijnsverhoging per 1 juli 2008 niet wordt doorgevoerd, kracht bijzetten.
Ook in andere Europese landen wordt actie gevoerd tegen de stijgende dieselprijs vanwege de gestegen olieprijs.
De Franse president Nicolas Sarkozy wil in Europees verband de btw op diesel aftoppen door deze op het huidige niveau te bevriezen als de olieprijs verder stijgt. Hij reageert daarmee mede op onlusten bij Franse vissers. Zijn voorstel maakt overigens weinig kans.
Op de actiedag van TLN en EVO zullen op 11 locaties in Nederland tekstkarren worden geplaatst met de oproep: 'de maat is vol, de tank is leeg! Toeter voor lagere dieselaccijns!'. Weggebruikers worden opgeroepen om te toeteren wanneer men de borden tegenkomt en in het bijzonder om precies om 11.45 uur 3x te toeteren wanneer een petitie wordt aangeboden op het plein in Den Haag aan Tweede Kamerleden. TLN en EVO nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de persconferentie en de petitieoverhandiging over de stijgende dieselprijzen.

Meer weten over Transport en Logistiek Nederland (deelmarkt Afvalstoffentransport)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over evofenedex bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website