Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 16 maart 2010

Spiro en HydraTech bewegen de wereld

Spiro en HydraTech weten de veelvoorkomende transport- en opslagproblemen op te lossen van uw losgestorte goederen, zoals papier, industrieel en huishoudelijk afval, en 'alternatieve brandstoffen' zoals mest, maïs, houtsnippers, RDF & SRF.

filename.jpgHorizontale bunkers zijn een voorbeeld van de oplossingen van van Spiro en HydraTech voor opslag en transport.
filename.jpgHier is op een Spiro-vloer een kraan geplaatst om een grove voorsortering uit te voeren: grote stukken afval zoals koelkasten en wasmachines worden in de containers opzij gedeponeerd.
Met de Spiro-Floor® horizontale opslag- en transportbunkers en het gepatenteerde Toploader-systeem brengen de twee bedrijven een compleet pakket van oplossingen op de markt.

Industriële toepassingen
Al meer dan 25 jaar ontwerpt en produceert Spiro BV een breed assortiment van klantspecifieke oplossingen op het gebied van stationaire opslag- en transportbunkers, gebaseerd op het principe ‘first in, first out’.
Deze klantspecifieke oplossingen kunnen worden voorzien van speciaal ontworpen doseersystemen, bijvoorbeeld doseerwalsen, freeswalsen en snijwalsen.
Stalen vloerprofielen voorzien van een mangaan slijtlaag behoren tot het standaard leveringspakket. De transportvloeren kunnen verder worden uitgevoerd met diverse afmeting en diktes aluminium planken met een hoge slijtvastheid en bestand tegen het direct afstorten van materiaal op vloer, ook vanaf grotere hoogte.
De leveringen kunnen verder worden voorzien van schroeftransporteurs, transportbanden, stijgbanden of schudzeven.
Standaard kunnen de vloeren worden uitgevoerd met PLC-besturing in combinatie met bedieningsvriendelijke touch screens. Volledig geautomatiseerde opslag- en transportsystemen met capaciteiten variërend 100 tot 2.000 m³ behoren inmiddels tot het standaard leveringsprogramma van Spiro.

Top Loader
Het gepatenteerde Top Loader-systeem (EU Patent 0882390), op basis van het principe ‘bucket by bucket’, is een economische oplossing voor het opslaan en geautomatiseerd doseren van diverse losgestorte goederen: compost, turf, potgrond, kunstmest, kippenmest, houtchips, SRF & RDF, zaagmeel, geshredded rubber, noem maar op.

filename.jpgAutomastisch doseren met een Top Loader kent een aantal lucratieve voordelen.
filename.jpgDe installaties kunnen door Spiro en Hydratech naar believen worden aangepast aan de situatie.
De Top Loader biedt u de volgende voordelen:

  • gepatenteerde doseerinrichting voor het automatisch verwerken van stortgoed
  • inhoud naar wens / situatie
  • ruimtebesparend in vergelijking met andere systemen
  • traploze afvoer tot 50 m³ per uur mogelijk
  • korte lostijd
  • geen kostbare bouwkundige maatregelen noodzakelijk
  • alle bewegende delen boven het stortgoed garanderen lage onderhoudskosten en duurzaamheid
  • geen (extra) slijtage door indringing stof en of vocht
  • uitbreiding (tegen geringe kosten) mogelijk
  • energie-besparend

Meer informatie:
0591 – 624 889
www.spiro.nl


Vakblad Afval! februari 2010 (nummer 1)