Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 07 juni 2011

De Rooij Milieutechniek BV:

Oplossingen voor verdichten en intern transporteren

Een veel voorkomende slogan luidt: 'In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst'. Voor De Rooij Milieutechniek BV geldt misschien wel het tegendeel. In het verleden behaalde resultaten vormen juist de basis voor de toekomst.

Dit vraagt natuurlijk om enige toelichting. Onderhouden, repareren en reviseren van bestaande zelfpersers en andere afvalverdichtingmachines vormen de oorsprong en basis van het (milieutechniek) bedrijf. Vanaf het begin houdt De Rooij zich bezig met een grote diversiteit aan werkzaamheden aan een groot aantal types en merken persinstallaties. In de loop van de jaren zijn ongeveer alle types en merken wel voorbij gekomen. Dankzij die brede ervaring is De Rooij in staat klanten een breed en compleet scala doordachte producten aan te bieden op het gebied van afvalstromen en reststoffen verdichten, dan wel intern te verwerken of transporteren.

Eigen productrange
Vanuit de basis van onderhoud- en revisiewerkzaamheden aan alle merken en types persinstallaties is het bedrijf doorgegroeid naar importeur van verschillende Duitse machines (als tussenstap). Van daaruit heeft De Rooij Milieutechniek een eigen productrange ontwikkeld:

  • Zelfpersende containers (twee uitrustingsniveaus in diverse uitvoeringen);
  • Korte stationaire persunits met bijbehorende 32m3 of 40m3 container;
  • Lineaire persunits met bijbehorende 32m3 of 40m3 container;
  • Enkele en dubbele schroefpersen;
  • Ondergrondse schroefperszuilen;
  • 3-in-1-voertuigopbouw;
  • Alle toebehoren, zoals kantelaar, transportbanden, kap, shredder, gaascontainers.

Nieuw bedrijfspand
Om de hoge kwaliteit van de producten en diensten te handhaven, heeft De Rooij eind vorig jaar een nieuw bedrijfspand in Waalwijk in gebruik genomen. Daar worden de eigen producten gemaakt. In dat pand beschikt de onderneming over twee volledig uitgeruste spuitcabines, waarin alleen nog maar watergedragen verf gebruikt wordt. De techniek heeft niet stilgestaan, waardoor dit spuitwerk minimaal van dezelfde kwaliteit is als conventionele verf, maar wel een stuk minder belastend is voor het milieu.

De Rooij Holding - bedrijfshal met kantoor.jpgDe bedrijfshal met het kantoor in Waalwijk.


De Rooij Milieutechniek is dus in staat geheel zelfstandig en met eigen mensen en middelen volledige projecten uit te voeren, waarbij complete besturingskasten zelf ingericht worden en vervolgens bij de eindgebruiker in gebruik gesteld worden. Tijdens zo’n proces maakt De Rooij gebruik van “in huis” gemaakte 3D-tekeningen als hulpmiddel voor de uiteindelijke klant, de eindgebruiker. Met deze visualisatie heeft de eindgebruiker vrij snel en eenvoudig een beeld hoe een oplossing in het gebouw ingepast wordt. Daarnaast biedt De Rooij een ondersteuningsprogramma om de buitendienstmedewerkers van klanten basiskennis bij te brengen over hoe ze producten voor verschillende stromen het beste in kunnen zetten. Al die voorzieningen bieden een gedegen basis om de afval- en recyclingmarkt succesvol te kunnen bewerken.
Natuurlijk is het serviceonderhoud uitstekend geregeld. Volledig uitgeruste onderhoudsbussen worden ingezet om storingen tijdig op te lossen. De Rooij kan bogen op een ruime ervaring: onderhoud is immers de eerste activiteit waarmee het bedrijf ooit startte.
Tot slot: De Rooij is een partner die luistert naar de wensen van zijn klant en die altijd de juiste (financieel passende) oplossing biedt, afgestemd op de (on-) mogelijkheden van de klant.


Vakblad Afval! maart 2011 (nummer 2)