Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 15 juli 2006

Orlaco: nieuwe inzichten over optimale veiligheid

De firma Orlaco uit Barneveld heeft recent een onderzoek door TNO laten uitvoeren om de betekenis van een camera-monitorsysteem vast te stellen voor een optimaal werkproces en veiligheid. Orlaco heeft al veel kennis en ervaring door de meer dan vijftien jaar lange specialisatie in zichtoplossingen voor de milieusector. Dit onderzoek biedt echter belangrijke nieuwe inzichten.

filename.jpg
Een belangrijke conclusie uit dit onderzoeksrapport is dat een minimale camera-monitorconfiguratie met één monitor met drie procescamera's, gericht op de stortkoker, achteruitrijden en positionering, sterk valt af te raden. De nadelen zijn een onvolledige dekking van het kritisch zichtgebied, de verdeling van de aandacht van de chauffeur over de monitoren, het directe zicht en de spiegels. Een hoge mentale belasting van de chauffeur en een verhoogde kans op ongevallen zijn de gevolgen.

filename.jpgOrlaco zoekt naar optimale veiligheid voor de chauffeur, de beladers en de overige verkeersdeelnemers.
De meest optimale cameraconfiguratie kan alleen bereikt wordt met de toevoeging van een extra camera. Het belangrijkste voordeel is het gebruik van direct zicht in plaats van spiegels. De chauffeur kan dan de omgeving en de controle van het werkproces waarnemen op zijn monitoren.
De winst van het onderzoek is dat Orlaco precies weet wat de meest optimale cameraconfiguratie is om klanten in de milieusector goed te bedienen met effectieve zichtoplossingen voor optimale veiligheid en minder belasting van de chauffeur.

Voor meer informatie

Orlaco Products, Jan van de Veen, telefoon: 0342 - 40 45 55.
Internet : www.orlaco.nl.

Vakblad Afval! mei 2006 (nummer 4)