Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 20 maart 2007

Sidcon Milieutechniek: dé oplossing voor afvalreductie

Ruimte is schaars, ook voor verpakkingsafval, en de huidige marktontwikkelingen vragen dus om compactheid. Daarom ontwierp én installeerde Sidcon Milieutechniek, op verzoek van Circulus en in samenwerking met Presto, een compacte ondergrondse pers.

filename.jpg

Met dit systeem worden verpakkingen samengeperst in een cassette die zo geconstrueerd is dat deze met de bestaande hijs- en leegsystemen gelost kan worden. De cassette kan dus worden meegenomen in de normale route. Afhankelijk van het gekozen binnenwerk is de pers geschikt voor drankkartons, wegwerp PET-flessen en overige flacons.

Het verdichten gebeurt zodanig dat er mogelijkheden voor diverse soorten transport en verwerking behouden blijven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het materiaal centraal in balen te persen waardoor het geschikt is voor vervoer in zeecontainers. Andere mogelijkheden zijn het materiaal te sorteren of eventueel direct te shredderen.

Sidcon Milieutechniek B.V. is dertien jaar geleden begonnen met de verkoop van stalen containers voor de afvalbranche. De afgelopen jaren heeft Sidcon zijn productrange uitgebreid om ervoor te zorgen dat het bedrijf een breed scala aan oplossingen kan bieden op het gebied van inname en verwerking. Dit zijn vooral producten van het merk Presto, dat een uitgebreid programma van zelfpersende containers, stationaire persen, balenpersen en ontwateringpersen biedt. Om het programma verder te completeren levert Sidcon Milieutechniek ook shredders.

filename.jpg

Sidcon Milietechniek levert afzetcontainers voor haak-, ketting- en kabelsystemen. Daarnaast worden de containers voor portaalarmsystemen geproduceerd. Deze containers worden in Duitsland gefabriceerd bij een van de grootste containerproducenten van Europa, GVU. GVU bouwt alle containers op klantwens en exporteert een belangrijk deel ervan naar Nederland.

De producten van Presto zijn met name geschikt om afval te verkleinen en te reduceren. Zo levert Presto perscontainers en balenpersen aan afvalverzamelaars en supermarktketens. De ontwateringspersen vinden hun weg in de industrie, daar waar het gewicht van het afval vooral bepaald wordt door het vochtgehalte.

filename.jpg


 


Vakblad Afval! december 2006 (nummer 9)