Categorie: Producten | Gepubliceerd: 16 juni 2008

Kauwgom 'geüpcycled' in muur

Een schoolproject van de gemeente Apeldoorn en Circulus heeft gezorgd voor een leuke oplossing voor de afvalfase van kauwgom.

Kunstenares Ineke Kaagman mocht vrijdag op het Marktplein in Apeldoorn met kauwgom op een muur schrijven. 'Veluws College', die woorden plakte ze erop, want daar komt de 'kauwgommuur' van twee bij één meter te hangen. Scholieren hoeven het rubber nu niet meer achter de kapstokken of onder de tafel te verstoppen. Tijdens een schoonmaakactie in de binnenstad is de kauwgomwand door wethouder Metz aan de school overhandigd.

Project
Het idee van de kauwgommuur ontstond op 7 december 2007. Toen presenteerden negentig leerlingen van de tweede klas van het college de resultaten van het educatieproject 'Scholen voor Duurzaamheid', gesponsord door afvalbedrijf Circulus en de gemeente Apeldoorn. De leerlingen bedachten diverse oplossingen die te maken hebben met prullenbakken en verder waren er ideeën waarbij gebruikte materialen geüpcycled werden in plaats van gerecycled, zoals een huis van gerecycled afval en een eetbaar patatbakje. Het project ging over zwerfvuil en over een afvalloze maatschappij.

Meer weten over Gemeente Apeldoorn?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website