Categorie: Producten | Gepubliceerd: 16 december 2009

Persoonlijk asbakje moet peukafval verminderen

Onder het motto 'De wereld is geen asbak' bedacht Hans de Bruin, werkzaam als Sector Sales Lead bij IT-bedrijf Atos Origin, een oplossing waarmee rokers zich eenvoudig kunnen ontdoen van hun sigarettenpeuken.

Door voor één euro een asbakje - de 'Barkadera Personal Ashtray'- te kopen, ontzien rokende medewerkers niet alleen het milieu, maar steunen zij ook het Wereld Natuur Fonds. De Stichting Nederland Schoon juicht het initiatief toe.
Met het oog op een schoner leefmilieu ondersteunt Atos Origin het initiatief van een medewerker met als doel rondzwervende sigarettenpeuken te beperken. Het initiatief moet een bijdrage leveren aan een schonere leefomgeving, omdat uit onderzoek blijkt dat één op de drie sigaretten op de grond wordt gegooid. "Ruim een kwart van de Nederlanders ouder dan 15 jaar rookt en gemiddeld worden jaarlijks per persoon maar liefst 7.500 sigaretten gerookt. Dit betekent dat hiervan dus ongeveer 2.500 sigarettenpeuken op de grond worden gegooid", rekent De Bruin voor. "Met deze kleine asbak kunnen zij zich eenvoudig van hun sigaret ontdoen, zodat het milieu hiervan zo weinig mogelijk schade ondervindt."
De opbrengst van de actie bij Atos Origin komt volledig ten goede van het WNF.