Categorie: Producten | Gepubliceerd: 23 september 2010

Plasticinzameling succesvol in Marn-gemeenten

De gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in de Marn-gemeenten levert goede resultaten op. De verwachting is dat er aan het eind van het jaar 3,5 miljoen kilo kunststof gescheiden is opgehaald.

Het gemiddelde in de Marn-gemeenten (Milieusamenwerking en Afvalverwerking Regio Nijmegen) stijgt richting de 30 kilo ingezameld kunststof per huishouden per jaar. Een aantal gemeenten lijkt structureel zelfs boven de 40 kilo uit te komen.
De gemeenten in de regio Nijmegen hebben er bewust voor gekozen om de plastic afvalstroom gratis huis-aan-huis in te zamelen. De zakken waar het plastic afval in aangeboden moet worden, kunnen gratis afgehaald worden bij zo’n negentig distributiepunten in de regio. De methode heeft ertoe geleid dat er dit jaar tot en met augustus zo’n 2,3 miljoen kilo plastic afval gescheiden aangeboden is.
De grote mate van bereidheid om het plastic te scheiden en de verdere stijging in 2010 heeft de gemeenten positief verrast. Men denkt dat de goede cijfers het gevolg zijn van de geboden service en het feit dat in een aantal gemeenten inwoners direct geld besparen doordat ze minder restafval aanbieden. De scheiding van het plastic maakt bovendien duidelijk hoe weinig restafval er nog maar overblijft.