Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 15 januari 2014

Dusseldorp sluit contract voor apparatuur RTA

Dusseldorp heeft met Stichting Recycling Technologische Apparatuur (RTA) overeenstemming bereikt over de inzameling en recycling van afgedankte apparatuur.

nfp-130851_17Lowres.jpgHet complete team dat betrokken is bij de totstandkoming van de samenwerking. Staand v.l.n.r. Peter Kruip (Dusseldorp), Edwin Zoontjes (manager RTA), Gerard Kuipers (Dusseldorp). Zittend v.l.n.r. Andreas Meijer (Secretaris RTA), Kees Groeneveld (voorzitter RTA), Mark Holm (Dusseldorp).

Het gaat om de apparatuur van 280 technologiebedrijven die deelnemen aan RTA. Dusseldorp zal hun afgedankte apparatuur inzamelen en recyclen. Daarmee voldoet RTA aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid.

Het contract is 1 januari 2014 ingegaan. Dusseldorp gaat jaarlijks zo'n 150 ton technologische apparatuur inzamelen. RTA schrijft iedere drie jaar een offerteronde uit, om op die wijze te kunnen werken aan een steeds efficiëntere en kosteneffectieve wijze van inzamelen en verwerken. Ditmaal kwam Dusseldorp naar voren als meest geschikte partner.

Het gezamenlijk streven in dat kader is om de retourstroom voortdurend te doen groeien en steeds meer opbrengst te realiseren uit hergebruik van restmaterialen. Voor de lange termijn streeft RTA naar een kostenneutraal systeem voor haar deelnemende bedrijven.

RTA

De stichting RTA is in 2005 opgericht toen de WEEE-wetgeving ook voor professionele apparatuur van toepassing werd. FHI, federatie van technologiebranches, was de initiatiefnemer, primair ten behoeve van de bedrijven die als lid zijn aangesloten bij de branche van FHI, Industriële Elektronica, Industriële Automatisering, Laboratorium Technologie en Medische Technologie. Bedrijven die niet bij een van deze brancheorganisaties zijn aangesloten kunnen tegen bepaalde voorwaarden ook deelnemen in RTA.

Meer weten over Dusseldorp B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline

Meer weten over Stichting Recycling Technologische Apparatuur (RTA)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website