Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 januari 2014

Cyclus transporteert gft-afval regio Leiden

Cyclus zorgt de komende vijf jaar voor het transport van het gft-afval van de regio Leiden.

P1000796.JPGAlgemeen directeur Leendert van Bloois (rechts) van Cyclus en directeur Peter Louwman van Indaver hun handtekening onder het vijfjarig contract.

Het gaat jaarlijks om 7 kton gft-afval van gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude-Rijndijk en Oegstgeest. Algemeen directeur Leendert van Bloois en directeur Peter Louwman van Indaver hebben daarvoor een contract getekend. Indaver kwam als winnende partij uit de bus bij de aanbesteding van de gft-verwerking voor de gemeenten. AVR kreeg de verwerking van het restafval en Vliko het grofvuil. Deze opdrachten waren eveneens onderdeel van die aanbesteding.

Cyclus zorgt dat het afval vanaf de verschillende laadlocaties op de verwerkingsinstallatie in Alphen aan den Rijn terecht komt. Dit gebeurt met een euro 6 voertuig en met meerdere containers tegelijk. Deze manier van transporteren minimaliseert het aantal transportbewegingen. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede en verlaagt de CO2-uitstoot.

Cyclus en Indaver werken al geruime tijd samen. Zo verwerkt Indaver ook het gft-afval van de klantgemeenten van Cyclus. "De samenwerking levert zowel Cyclus als Indaver voordelen op; een mooie synergie", aldus Louwman.

Meer weten over Indaver Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website