Categorie: Management | Gepubliceerd: 24 september 2014

Eerste diploma's MBO milieustraat uitgereikt

De eerste lichting cursisten in de MBO-opleiding 'Medewerker Milieustraat' hebben hun diploma's ontvangen.

diplomauitreiking medewerkers milieustraat.jpgDe eerste lichting gediplomeerde medewerkers milieustraat.

De opleiding startte vorig jaar september met vijftien medewerkers van milieustraten van Cyclus, Avalex, Stadswerken Utrecht en Gad. De medewerkers volgden de opleiding naast hun dagelijkse werkzaamheden. Dinsdag werden de eerste diploma's uitgereikt.

De afvalbedrijven willen met het opleidingstraject hun medewerkers stimuleren en in zichzelf laten investeren. Met het MBO1-diploma hebben de medewerkers meer mogelijkheden in hun loopbaan en zijn zij breder inzetbaar. Een aantal medewerkers heeft al aangegeven misschien door te willen stromen naar een MBO2-opleiding, waarin ze zich kunnen omscholen tot schilder of verschillende administratieve functies.

Medewerker Milieustraat

Om de nieuwe ontwikkelingen en kwaliteit van een milieustraat te optimaliseren, wordt er steeds meer kennis en kunde van de medewerkers gevraagd. Daarom was behoefte aan een opleiding voor medewerkers. In de opleiding wordt aandacht gegeven aan houding, gedrag, verantwoordelijkheid en communicatieve vaardigheden. Cursisten krijgen minimaal 200 uur les in zaken als rekenen, taal, omgang met gevaarlijke stoffen, het gebruik van apparaten en verkeersregels. Daarnaast zijn er praktijklessen op de locaties van de deelnemende bedrijven.

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website