Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 05 november 2014

Werken aan een wereld zoals die bedoeld is

Ferro en non-ferro materialen behoren tot de meest waardevolle reststromen. Jansen Recycling Group koopt ijzer- en metaalreststromen van schroothandelaren, sloopbedrijven, afvalverbrandingsinstallaties en de metaalverwerkende industrie.

Vestiging Vlaardingen - Groenwand met waterzuiveringsinstallatie en verbrandingsschroot.jpgSteeds meer bedrijven in de afvalsector verkopen hun ferro en non-ferro materiaal aan Jansen Recycling Group. Met drie vestigingen van in totaal 165.000 vierkante meter en een jaarlijks groeiend volume (van circa 150.000 ton in 2003 naar circa 500.000 ton in 2013) is het een van de grootste spelers geworden in de Nederlandse en Belgische markt van metaalrecycling. Het bedrijf is hard gegroeid, en is gesprekspartner geworden van elk bedrijf dat een optimale prijs wil hebben voor zijn schroot.

Harm Jansen verklaart de groei: “Naast het bieden van een scherpe prijs onderscheiden we ons door een hoge mate van service. Betaling van geleverde materialen vindt snel plaats, maximaal twee dagen na levering. Dit is vrij uitzonderlijk in onze markt. We merken dat bedrijven dit in onzekere tijden als nu extra waarderen. Uit ons jaarlijkse stakeholderonderzoek blijkt dat klanten Jansen Recycling Group kwalificeren als betrouwbaar en oplossingsgericht, ze geven aan dat onze medewerkers hart voor de zaak hebben. Verder proberen we de kleine dingen consequent goed te doen: transport op tijd, correcte facturatie, transparante prijsstellingen en meedenken met de klant. We willen echt van meerwaarde zijn, de klant proberen te begrijpen”, aldus Harm, die samen met twee broers eigenaar is van het bedrijf.

Nieuwe vestigingen

In 2013 opende het bedrijf twee nieuwe, grote vestigingen, in Vlaardingen en Dordrecht. Beide zijn gelegen aan het water, wat een voorwaarde is om verder te groeien in deze markt. Jansen: “Nieuwbouw betekende grote kansen, ook op het gebied van duurzaamheid. De werven zijn daarom voorzien van vloeistofdichte vloeren, een eigen waterzuivering en begroeide wanden en daken. Als enig bedrijf van formaat in onze branche zijn we gecertificeerd op ISO 9001, ISO 14001, de CO2-Prestatieladder én de MVO-Prestatieladder.”

Het mooiste is blijft volgens Jansen het kernproces, het recyclen van waardevolle materialen: “Na bewerking verkopen we de ferro en non-ferro materialen als grondstoffen aan eindverwerkers en smelters in binnen- en buitenland. Zo vormen we samen met onze klanten een belangrijke schakel in het hergebruik van waardevolle grondstoffen op de wereldmarkt, en werken we samen aan een wereld zoals die bedoeld is.”

Meer informatie: www.jansengroup.com, 010 - 491 13 70

Vestiging Dordrecht - Panoramafoto.jpg