Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 05 november 2014

Sita garandeert hele keten van productvernietiging met 'Secure'

Goederen en producten vernietigen, zonder dat daar direct mensen bij betrokken zijn. Sita Secure biedt hiermee een gegarandeerd veilig en volledig zekerheid gevende dienst aan, aan importeurs, producenten en geüniformeerde diensten. Die zekerheid over de hele keten kan geen andere aanbieder leveren zegt Sita.

Sita speelt met haar nieuwe concept in op de markt van productvernietiging. Producten moeten om tal van redenen worden vernietigd. Bijvoorbeeld grote partijen producten en goederen die geweigerd zijn door de douane. Ook producenten hebben partijen die vernietigd moeten worden, omdat ze niet op de markt mogen komen. vanwege beschadigingen of omdat ze niet door de kwaliteitcontrole zijn gekomen. De dienst die Sita nu in de markt zet gaat over de hele keten van inzamelen tot vernietigen van die producten of goederen. Het afvalbedrijf garandeert dat hele hele ketenproces vertrouwelijk en velig plaatsvindt. Klanten ontvangen een officiële vernietigingsverklaring voor het verhalen van de schade op een leverancier of verzekering of de communicatie met hun stakeholders

Afgeschermde locatie

SITA_Secure.jpgDe service Sita Secure onderscheidt zich door een veiligheidsprotocol en een beveiligde en afgeschermde locatie in de Rotterdamse haven. “De locatie in Rotterdam heeft van de douane zelfs de Entrepot C-status gekregen. Dat houdt in dat SITA de producten of goederen mag opslaan tot het moment dat de klant besluit al dan niet over te gaan tot vernietiging", vertelt Martin van der Toorn, directeur processing van Sita Nederland. "Naast die bijzondere status onderscheiden we ons verder doordat er absoluut geen ‘hand picking’ aan te pas komt in ons protocol, wat betekent dat er tijdens de inzameling en vernietiging op geen enkel moment mensenhanden aan te pas komen. Dat kunnen andere aanbieders niet garanderen."

Het protocol voor Sita Secure voorziet in een reeks beveiligingsmaatregelen in het proces van inzameling, transport, vernietiging en eventueel recycling. Zo wordt er gebruik gemaakt van verzegelde containers bij transport, specifieke vernietigingsmethoden, hebben opdrachtgevers de mogelijkheid de vernietiging bij te wonen en worden er bindende afspraken gemaakt over het al dan niet recyclen van producten of goederen.

DataZeker

Sita Secure is daarnaast gekoppeld aan DataZeker, SITA’s CA+ gecertificeerde oplossing voor vernietiging van bedrijfsgevoelige informatiedragers. Daardoor kan SITA nu een complete dienstverlening aanbieden op het gebied van vertrouwelijke en veilige vernietiging. Hierbij wordt nauw samengewerkt met wetgevende instanties als de douane, politie en de belastingdienst.

 

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website