Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 30 april 2015

Stibat helpt Kenia met recyclen batterijen

De Stichting Batterijen (Stibat) zet zich samen met WorldLoop in voor het inzamelen, sorteren en recyclen van batterijen in Afrika.

Stibat is sinds begin 2015 projectpartner bij een initiatief van WorldLoop om ook in Afrika afgedankte batterijen op verantwoorde wijze te recyclen. Het project richt zich voornamelijk op de batterijen die bij de ontmanteling van elektrische apparaten vrijkomen in Afrika (met name in Kenia).

Stibat levert bij het project kennis en expertise en ondersteunt lokaal de inzameling en veilige en verantwoorde scheiding van batterijen uit apparaten. De sortering en de verwerking van deze afgedankte batterijen gebeurt in Europa onder toezicht van Stibat. Op die manier wil  Stibat de oprichting en inrichting van inzamel- en ontmantelcentra in Afrika ondersteunen. Deze centra zijn onder andere bedoeld voor de inzameling van batterijen uit elektrische apparaten.

WorldLoop

WorldLoop is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor een verantwoorde recycling van afgedankte ICT en elektronische apparaten. Kenmerkend voor WorldLoop-projecten is een lokale aanpak in combinatie met internationale expertise. Zo staan bij de projecten de lokale inzameling en handmatige ontmanteling via formele en informele circuits van afval centraal. Daarbij steunt de organisatie op internationale kennis over recyclingtechnieken.

Meer weten over Stibat?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website