Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 26 mei 2015

Nieuwe wagens voor Milieu Service Nederland

Milieu Service Nederland heeft drie nieuwe inzamelvoertuigen in gebruik genomen. Alle trucks zijn voorzien van een specifieke opbouw.

Milieu Service Nederland koos voor drie verschillende typen van Volvo omdat ze volgens operationeel directeur Bas Schoorl een bewezen betrouwbaarheid hebben. "De Volvo FL is een redelijk standaard truck, die gebruikt wordt voor het plaatsen en ophalen van rolcontainers. De truck is uitgerust met een Volvo I-Sync versnellingsbak en een dagcabine. De Volvo FE is speciaal gekozen vanwege Volvo I-Shift en de ergonomische in- en uitstap. De truck heeft een vuilniswagen-opbouw die naast de reguliere rolcontainers ook de door ons ontwikkelde miniperscontainers kan ledigen."

Volvo FL, FE en FM Milieu Service Nederland_lowres.jpgMilieu Service Nederland breidde haar wagenpark onlangs uit met een Volvo FL 250 4x2, Volvo FE 320 6x2 en
Volvo FM 330 4x2 met dagcabine. Foto: Verzameld Werk


Het derde type is de Volvo FM die zal wordne ingezet de MobielZeker-services. "Deze truck heeft een speciale opbouw, omdat er een shredder in de truck is geïnstalleerd waarmee we vertrouwelijke documenten bij de klant vernietigen. Dat is ook de reden dat we veel overleg hebben met de dealer en carrosseriebouwers. Voor ons is het belangrijk dat we zoveel mogelijk per rit kunnen meenemen en tegelijkertijd de wendbaarheid houden die voor het rijden in binnensteden nodig is.”

Milieu Service Nederland

Het in Amsterdam gevestigde Milieu Service Nederland legt zich toe op afvalinzameling en papier- en archiefvernietiging. Het bedrijf werd opgericht in de jaren tachtig toen het gebruik van computers en printers zorgde voor een sterke toename van papiergebruik. De nichemarkt die het bedrijf voorzag, was het vernietigen van papier en vertrouwelijke documenten. Toen er later voor andere afvalstromen strenge milieuvoorschriften werden ingevoerd, sprong Milieu Service Nederland hierop in. Zo groeide het bedrijf uit tot een landelijke, allround inzamelaar en dienstverlener in de afvalbranche.

Bas Schoorl: “We hebben sinds 2001 een groeistrategie, waarbij we ons richten op het bedrijfsleven en vastgoedbeheerders. De groei is terug te vinden in ons wagenpark, dat gegroeid is van één naar 24 eenheden. De opbouw van de voertuigen is klant- en dienstspecifiek. Zo hebben we onder meer MobielZeker ontwikkeld, een dienst voor veilige mobiele archiefvernietiging bij de klant voor de deur.”

Meer weten over Milieu Service Nederland b.v.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website