Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 03 juni 2015

Drankenkartons bij het plastic in Saver-gemeenten

Saver vraagt inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht drankenkartons voortaan apart te houden van oud papier of restafval.

Inwoners van de gemeenten worden de komende tijd via advertenties, social media en communiatie op straat voorgelicht over de mogelijkheid voortaan drankenkartons bij het plastic te deponeren. Ook in de nieuwe communicatiecampagne van Saver en de vier gemeenten wordt aandacht besteed aan de inzameling van plastic en drankenkartons: voertuigen zullen rondrijden met campagne uitingen die laten zien wat er van de grondstoffen gemaakt kan worden.

Scheiden belangrijk

In de gezamenlijke campagne, die een vervolg is op de campagne ‘Afval scheiden dat levert iedereen wat op’ die in november 2012 van start ging, worden nut en noodzaak van het scheiden van afval benadrukt. Door kennis te verschaffen over wat er van afval gemaakt wordt en hoe het dient als grondstof voor nieuwe producten, wordt aan inwoners duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is afval op juiste wijze te scheiden.

Nieuwe recyclemethoden

Saver geeft aan drankenkartons nu om verschillende redenen te gaan inzamelen bij plastic. Zo spannen producenten van drankenkartons zich volgens Saver in om drankenkartons zo goed mogelijk recyclebaar te maken en vergoeden ze gemeenten dan ook de kosten voor het inzamelen, verwerken en hergebruiken ervan. Sinds kort zijn er bovendien nieuwe methoden ontwikkeld om drankenkartons optimaal te recyclen en de grondstoffen die ze bevatten te hergebruiken. Daarnaast is het door een verbetering in scheidingstechnieken inmiddels mogelijk om drankenkartons op eenvoudige wijze te scheiden van plastic verpakkingsmateriaal.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website