Categorie: Producten | Gepubliceerd: 12 juni 2015

Tourorganisatie wijst renners op mogelijkheden afvalinzameling

Wielrenners mikken hun bidons en voedselpakketten tijdens de Tour de France geregeld in een ravijn. Dat moet afgelopen zijn, vindt de organisatie.

Het is een bekend beeld tijdens de Tour de France. Renners die bidons, verpakkingen of complete voedselpakketten onderweg lozen op straat of in een ravijn. Hoe gebruikelijk ook, de organisatie van ’s werelds grootste wielerronde wil dit gedrag deze Tour niet meer zien. Dat blijkt uit het Tour de France Roadbook 2015. Dit officiële document geeft volgers, renners en ploegleiders antwoord op allerlei logistieke vragen.

Afvalpunten

In het naslagwerk wordt dit jaar specifiek aandacht besteed aan het onderwerp milieu. Zo staat uitgebreid beschreven hoe de renners met hun rommel dienen om te gaan. Hun afval mogen zij niet zomaar op straat dumpen, maar kan ingeleverd worden bij speciale afvalpunten aan het begin en eind van de voedingszones. Ook op 20 kilometer van de finish en aan de voet van beklimmingen kunnen de renners hun rommel kwijt. Buiten deze zones moeten de renners hun afval bij zich houden of aan de volgwagen geven. De Tour de France start dit jaar op 4 juli in Utrecht.