Categorie: Management | Gepubliceerd: 27 oktober 2015

Suez legt duizendste schoolbezoek over dode hoek af

Met behulp van een speciale inzamelwagen kregen de leerlingen van basisschool 't Oegh in Munnekezijl deze week tekst en uitleg over de 'dode hoek'.

Als ambassadeur van Veilig op Weg bezoekt Suez jaarlijks zo’n 250 basisscholen in heel Nederland om kinderen attent te maken op gevaarlijke situaties in het verkeer. Deze week was de duizendste basisschool aan de beurt. Suez heeft voor deze ‘dode hoek’ lessen een speciale inzamelwagen met instructeur ter beschikking gesteld. Naast een uitleg in de klas krijgen de leerlingen ook les in de praktijk. Hierbij mogen zij zelf plaatsnemen in de bestuurderscabine en ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien van achter het stuur. Door de open zijkanten van de inzamelwagen kunnen de kinderen ook goed zien wat binnen in de inzamelwagen gebeurt.

Bewustzijn vergroten

“Met dagelijks ruim duizend voertuigen op de weg is Suez een belangrijke verkeersdeelnemer in Nederland. Suez ziet het dan ook als haar maatschappelijke taak om op een actieve manier bij te dragen aan verkeersveiligheid”, zegt Wieger Droogh van Suez. “Dit is een belangrijk thema waarmee je niet vroeg genoeg kunt beginnen. Door deze schoolbezoeken leren we kinderen omgaan met gevaarlijke situaties in het verkeer. Zo kunnen we het bewustzijn bij deze kwetsbare groep verkeersdeelnemers vergroten.” 

Chauffeurstrainingen

Suez organiseert - in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland – ook veiligheidssessies voor 1.200 chauffeurs en honderden andere medewerkers. Ook krijgen alle chauffeurs en vaste beladers een aanvullende training in een trucksimulator om het veiligheidsbewustzijn te vergroten.