Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 november 2015

Efficiëntere logistiek door slimme afvalcontainers

Alle 1.200 afvalcontainers in Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard krijgen op korte termijn een sensor die meldt dat de container bijna vol is.

Cure Afvalbeheer, de gemeenschappelijke regeling belast met de inzameling van huishoudelijk afval in de drie gemeenten, kan de containers door de melding efficiënter gaan legen. Containers raken niet meer overvol met alle overlast van dien en het aantal ritten van vrachtwagens wordt minder. Cure Afvalbeheer werkt bij de toepassing van dit systeem samen met BWaste, leverancier van innovatieve afvaloplossingen.

Door de innovatie maken de containers van Cure Afvalbeheer straks deel uit van het internet of things: de containers zijn online verbonden met de planningssoftware. Dit systeem draagt er aan bij dat Cure efficiënter kan werken en minder verkeersbewegingen hoeft te maken, waardoor het schoner en veiliger wordt op straat.

Volgens Menno Beukema, directeur van BWaste, is het unieke van de samenwerking met Cure Afvalbeheer dat het waarschijnlijk de grootste in zijn soort is. Beukema: "Geen enkele andere afvalbeheerder in Nederland, misschien wel Europa, past het meten van de vullingsgraad toe in alle verzamelcontainers. Cure loopt hier echt mee voorop. Samen met BWaste zet het zichzelf op de kaart als een uiterst innovatieve organisatie in de afvalmarkt."

Gerelateerde artikelen