Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 29 februari 2016

Friesland gaat circulair met vereniging

Friese bedrijven, kennisinstellingen en overheden hebben de vereniging Circulair Friesland in het leven geroepen. Omrin is één van de oprichters.

De vereniging is vrijdag 26 februari officieel opgericht. Doel is om de circulaire economie in Friesland verder te helpen, door partijen bij elkaar te brengen, te ondersteunen met kennis en kunde en te helpen met het realiseren van concrete projecten. Dat moet ook banen en economische groei opleveren in de provincie. De vereniging kent een aanjaagteam dat de beweging naar een circulaire economie ondersteunt.

Daarnaast is er een concreet actieplan en een lijst met eerste (icoon)projecten, zoals een incubator voor circulaire plastics. Ondernemers, creatieve studenten en vernieuwers op het gebied van circulair plastic kunnen daar steun krijgen vanuit de hogescholen en het bedrijfsleven. Ook is in Leeuwarden het lectoraat 'Circular Plastics' opgericht.

Daad bij het woord

"Het is uniek dat zoveel partijen in één provincie met elkaar samenwerken en zich inzetten voor een circulaire economie. Met een reeks icoonprojecten, een incubator, en lectoraat circular plastics en een aanjaagteam wordt meteen concreet actie ondernomen en de daad bij het woord gevoegd", aldus John Vernooij, bestuurslid Circulair Friesland en algemeen directeur Omrin.