Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 mei 2016

Maxime Verhagen opent nieuwe locatie Den Ouden tijdens open dag

Op donderdag 9 juni wordt de nieuwe locatie van familiebedrijf Den Ouden Groep uit Schijndel officieel geopend door drs. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland en voormalig CDA-leider.

Aalburg wil het het restafval terugdringen en daarbij de ksoten niet verhogen. Daarvoor wordt ingezet op 'optimalisatie en innovatie' van de inzameling. De innovatie is dat de gescheiden inzameling van grondstoffen omgezet wordne van een haal- naar een brengsysteem. Ook het restafval blijft aan huis opgehaald worden, omat de omschakeling naar een brengsysteem teveel geld kost.

Dit moet samen met andere maatregelen zoals verbetering van de milieustraat leiden tot een reductie van ongever 136 kilo restafval per inwoner naar 120 kilo eind 2017. De doelstelling van afvalloos in 2030 die Aalburg in de vorige visie presenteerde zet de gemeente op losse schroeven. Die doelstelling lijkt niet realistisch. Ook omarmt de gemeeent nog niet de landelijke Vang-doelstelling van maximaal 100 kilo restafval per inwoner. Maar dat ghoeft natuurlijk ook niet in een visie voor 2016-2018

Meer weten over Den Ouden Groenrecyling BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website