Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 23 mei 2016

Sympany opent nieuwe sorteervestiging Harderwijk

In Harderwijk is een nieuwe sorteervestiging geopend van textielbedrijf Sympany. De vestiging biedt werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De vestiging werd vorige week donderdag geopend in het bijzijn van vertegenwoordiger van de vier samenwerkende partijen: Sympany, Regio Noord-Veluwe, de Inclusief Groep en de Nationale Postcode Loterij.

Regio Noord-Veluwe heeft namens Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten, sociaal ondernemer Sympany gekozen om de sorteervestiging op te zetten. Sinds 1 januari 2016 zamelt Sympany het textiel in de genoemde gemeenten in. Naar verwachting zullen de zes gemeenten 750 ton textielafval leveren. Daarnaast brengt Sympany zelf ook 750 ton uit andere gemeenten naar de Harderwijkse sorteervestiging. Het textiel wordt gesorteerd in 22 soorten en drie kwaliteitscategorieën. Herbruikbaar textiel wordt doorverkocht, de rest wordt ingezet voor recycling.

Social return

Met het winnen van de aanbesteding heeft Sympany zich gecommitteerd aan het opzetten van een nieuwe sorteervestiging waarin 36 fulltime banen beschikbaar komen voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. De inbreng en een deel van de begeleiding van de medewerkers gebeurt door de Inclusief Groep.