Categorie: Producten | Gepubliceerd: 09 augustus 2016

Schoonmaakactie Noordzeekust goed op schema

De Boskalis Beach Cleanup Tour verloopt goed. Zo'n 830 vrijwilligers hebben in één week tijd bijna 12.000 kilo afval van het strand verwijderd.

Dat is al iets meer dan vorig jaar toen in twee weken 11.500 kilo afval werd opgehaald. De schoonmaakactie op de Nederlandse stranden duurde toen echter vier weken. Doordat dezelfde stranden nu in twee weken worden opgeruimd is de ingezamelde hoeveelheid afval na één week goed te vergelijken met de hoeveelheid ingezameld afval na twee weken van een jaar geleden.

Per 100 meter strand worden gemiddeld 380 stuks afval aangetroffen, zo bleek eerder uit het rapport Resultaten van twaalf jaar onderzoek naar afval op de Nederlandse stranden. Ruim 90 procent daarvan is plastic. Volgens Stichting De Noordzee, opsteller van het rapport, is er over de afgelopen twaalf jaar, ondanks verschillende genomen maatregelen, nog altijd geen significante daling waar te nemen van de hoeveelheid afval op de Nederlandse stranden.

Op 1 augustus 2016 ging de Boskalis Beach Cleanup Tour van start in zowel Cadzand als Schiermonnikoog. Nog tot en met aanstaande zondag zijn er etappes langs de Noordzeekust. De finish van de laatste twee etappes vindt plaats in Zandvoort waar de eindresultaten zullen worden onthuld.

Meer weten over Stichting De Noordzee?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website