Categorie: Producten | Gepubliceerd: 22 juli 2016

Hulp gezocht bij opruimen 1,2 miljoen plastic items

Stichting De Noordzee organiseert dit jaar de vierde editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Tijdens die tour, in de eerste twee weken van augustus, ruimen vrijwilligers het zwerfafval op het strand op.

Gevonden afval.jpgVrijwilligers verzamelen afval tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour

Van 1 tot en met 14 augustus maakt Stichting De Noordzee samen met vrijwilligers de hele Noordzeekust afvalvrij. Dit jaar vindt de Boskalis Beach Cleanup Tour voor het eerst in een nieuwe vorm plaats. Waar de stichting de afgelopen drie jaar gedurende de hele maand augustus van Cadzand naar Schiermonnikoog trok, moet dit jaar in twee weken tijd alles opgeruimd zijn. Dat moet lukken wanneer tegelijkertijd vanuit Cadzand en vanaf Schiermonnikoog richting Zandvoort wordt gewerkt.

Floris van Hest, directeur van Stichting De Noordzee, hoopt op een halvering van het zwerfafval binnen vier jaar. “Om deze halvering te bereiken, is er uiteraard veel meer nodig dan een opruimactie, zoals verduurzaming van de visserij en schonere scheepvaart”, aldus Van Hest.

Plastic afval

Vorig jaar haalde de stichting samen met 2015 vrijwilligers 11.555 kilo afval op. Met name plastic items zijn genoeg te vinden op de Nederlandse Noordzeestranden: ruim 1,2 miljoen. Per 100 meter strand liggen gemiddeld 375 stuks afval, waarvan 92 procent uit plastic afval bestaat. De Boskalis Beach Cleanup Tour wil voorkomen dat dit afval in zee terechtkomt en roept vrijwilligers op om zich voor één van de 28 etappes in te schrijven.

Meer weten over Stichting De Noordzee?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website