Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 oktober 2022

Weer een overname voor Repeats Group

Na acquisities in Nederland en Italië heeft de Repeats Group nu ook een recyclingbedrijf in Frankrijk overgenomen.

Het gaat om de RG Group, een recyclingbedrijf gevestigd in de omgeving van Lyon. Repeats telt 45 miljoen euro neer voor het bedrijf. Dat bedrag is inclusief investeringen die Repeats zal doen om het bedrijf te verduurzamen en te automatiseren.

De jaarlijkse productiecapaceit van de Repeats Group komt met de toevoeging van RG Group op 70 kton per jaar. Het pan-Europese recyclingplatform Repeats richt zich op de productie van hoogwaardig gerecycled polyethyleen met lage dichtheid ("LDPE") uit post-industriële en commerciële plastic folies. 

Eerder dit jaar nam Repeats al recyclers in Nederland, Spanje en Italië over. Daarnaast zitten er nog twee overnames in de pijplijn, die het bedrijf verwacht nog dit jaar te beklinken. Doel is om door overnames de productiecapaciteit in de komende jaren meer dan te verdubbelen. 

RG Group

RG Group gebruikt een mechanisch proces om plastic afval van industriële bronnen om te zetten in hars dat geschikt is voor commerciële en industriële toepassingen. Onder het leiderschap van Repeats is RG Group van plan haar productie uit te breiden om te voldoen aan de groeiende vraag naar gerecycled LDPE in Europa. RG Group wordt geleid door Eric Preynat, die sinds 2018 bij het bedrijf werkt. Preynat zal de Franse activiteiten en het groeiplan blijven leiden.

"We zijn verheugd om samen te werken met Repeats en Ara om onze zakelijke en geografische bereik verder uit te breiden", aldus Preynat. "We delen de ambitie van Repeats om een ​​van de belangrijkste spelers op het gebied van LDPE-recycling in Europa te worden. Al onze inspanningen zijn gericht op het creëren van een circulair ecosysteem en het optimaal bedienen van de fabrikanten die steeds vaker hoogwaardige gerecyclede kunststoffen nodig hebben."