Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 31 oktober 2022

Toch overname van Van der Galiën

Na het mislukken van een eerder overnametraject met een kandidaat, zagen twee andere bedrijven de kans om ieder een deel van Van der Galiën Recycling over te nemen.

De Noord Nederlandse Reinigingsdienst (NNRD) en Visser Afvalverwerking, Transport en Recycling (Visser ATR), beide onderdeel van GP Groot, nemen per 1 december de afvalinzamelactiviteiten van afvalverwerker Van der Galiën in Kootstertille over. Daarnaast neemt mestverwerker Wâltersstrie in Wâlterswâld de activiteiten en terreinen van Van der Galiën in Kootstertille en Wâlterswâld over.

Vorige week werd bekend dat een overnametraject van afvalverwerker Van der Galiën van de baan was. Naar verluidt ging het om Remondis. De provincie Friesland kondigde daarop aan de procedure tot intrekken van de milieuvergunningen voor de locaties in Kootstertille en Wâlterswâld definitief door te zetten. Maar nu zijn er dus twee nieuwe gegadigden. Alhoewel, nieuw: “Er is in het verleden wel eens contact geweest, maar op een gegeven moment is dat stil komen te liggen. Toen dit vorige week in het  nieuws kwam, hebben wij de deur weer open gegooid”, laat Albert Bosscha van NNRD en Visser ATR weten. Gevolg is dat NNRD en Visser ATR alle afvalactiviteiten op het gebied van rol-, portaal- en afzetcontainers van Van der Galiën overnemen. Het gaat dan voornamelijk om bouw- en sloop afval, puin en wat bedrijfsafval. Bij de overname zijn minimaal elf medewerkers betrokken. De nieuwe werkzaamheden zullen worden verdeeld onder de locaties Drachten, Groningen en Harlingen. “Wij zijn erg trots dat we deze overname hebben kunnen realiseren en op deze manier nog meer waarde kunnen creëren in onze regio”, aldus Foky van der Veen, directeur van NNRD en Visser ATR.

Wâltersstrie is de buurman van Van der Galiën in Wâlterswâld en neemt zowel dit bedrijventerrein, als dat in Kootssterstille over. Volgens de Leeuwarder Courant neemt Wâltersstrie de activiteiten in groenrecycling ook over (behalve de compostering). Bij deze overname zouden twaalf medewerkers betrokken zijn.