Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 september 2023

Krommenhoek Metals behaalt cruciale einde-afvalcertificeringen

De schone metaalschrootstromen van Krommenhoek Metals worden niet langer beschouwd als afval, maar als waardevolle grondstof voor de productie van nieuwe goederen.

Krommenhoek Metals heeft onlangs met succes de einde-afvalcertificeringen behaald voor koper (inclusief messing), ijzer (inclusief roestvrij staal) en aluminium. Deze certificering is volgens de metaalinzamelaar en -recycler van cruciaal belang om schone metaalschrootstromen te kunnen blijven exporteren naar fabrieken en andere verwerkers buiten de EU. 

Hoewel het merendeel van het metaalschroot van Krommenhoek Metals als basisgrondstof wordt geleverd aan Europese fabrieken, is de Europese vraag niet altijd gelijk aan het beschikbare aanbod. Dit is momenteel het geval bij bepaalde aluminium schrootproducten die nodig zijn voor de Europese automobielproductie, vanwege tegenvallende autoverkoopcijfers. Daarom is het voor het bedrijf van groot belang om sterke internationale relaties te onderhouden met fabrieken over de hele wereld, waar op dat moment wel behoefte is aan met einde-afval-gecertificeerd schroot.