Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 10 oktober 2023

Recyclaat Van Werven krijgt einde-afvalstatus

De gerecyclede harde plastics van Plastic Recycling Van Werven zijn geen afvalstof meer, maar grondstof voor nieuwe producten.

Al jaren claimt Van Werven dat het kunststofafval opwerkt tot een kwaliteit die nagenoeg gelijk is aan primaire grondstoffen. Omdat het bedrijf plastics bovendien veilig recyclet, zijn ze goed herbruikbaar. De Nederlandse overheid ziet dat nu ook. Het recyclaat van de kunststofrecycler heeft de einde-afvalstatus gekregen. Daarmee worden de gerecyclede harde plastics niet meer als afval gezien, maar als grondstof.

“Dit is een noodzakelijke stap om de keten te kunnen sluiten”, reageert Arne Herpoele, directeur Plastic Recycling Van Werven in Nederland en België. “Het was een complex proces waarbij we alle betrokkenen zoals onze collega Sybald Noordam, de Inspectie Leefomgeving en Transport, Rijkswaterstaat en brancheorganisatie NRK Recycling willen bedanken voor hun bijdrage en inspanningen.”

Met de einde-afvalstatus worden gerecyclede producten als grondstof verhandelbaar. Klanten in binnen- en buitenland kunnen het zo eenvoudiger toepassen. In 2018 verwierf Van Werven al eens de einde-afvalstatus voor PVC-recyclaat via een rechtsoordeel van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.