Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 01 februari 2023

Meer importmogelijkheden en afzetkansen voor Morssinkhof

Morssinkhof-Rymoplast heeft aangetoond dat zijn recyclingprocessen, kwaliteitssysteem en toepassingen van verschillende soorten recyclaten voldoen aan de criteria voor R3-classificatie en het bereiken van de einde-afvalstatus.

Plastic importeren wordt eenvoudiger voor Morssinkhof-Rymoplast.
Foto: Hans | pixabay

Branchevereniging NRK Recycling stelde eerder in nauw overleg met Inspectie Leefomgeving en Transport en Rijkswaterstaat een protocol op waarmee recyclers kunnen aantonen dat hun activiteiten voldoen aan de criteria voor R3-classificatie. Met een succesvolle toepassing van dit protocol kan bovendien de einde-afvalstatus voor kunststofafval worden aangetoond en officieel bevestigd. Morssinkhof-Rymoplast heeft hier gebruik van gemaakt.

De R3-classificatie heeft verschillende voordelen. Sinds de laatste wijziging van de Europese regels voor export van afval (Evoa) stellen veel landen bij de export van plastic als eis dat de ontvangende faciliteit de R3-classificatie heeft. Morssinkhof-Rymoplast kan dus gemakkelijk plastic importeren. Doordat de kunststofrecycler bovendien de einde-afvalstatus van recyclaat kan garanderen, wordt zijn gerecyclede product bovendien als grondstof verhandelbaar. Klanten kunnen het zo eenvoudiger toepassen.

Vorig jaar ging bij De Vries Recycling B.V. de vlag al uit toen deze recycler de einde-afvalstatus voor EPS (in volksmond: piepschuim) kon garanderen en de R3-classificatie kreeg.