Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 29 februari 2024

Haagse Milieu Services gaat zelfstandig door

Het inzamelbedrijf van de gemeente Den Haag gaat vanaf volgend jaar verder zonder Renewi. Gesprekken hierover zijn in de afrondende fase.

De NV Haagse Milieu Services (HMS) is de afvaldienstverlener en inzamelaar van het huishoudelijk afval van de inwoners van de gemeente Den Haag. Sinds 1999 werkt het bedrijf samen met een private partner: origineel AVR en inmiddels de rechtsopvolger Renewi. Daarvoor hadden de partijen een samenwerkingsovereenkomst. Hoewel de samenwerking succesvol was, concluderen zowel de gemeente als Renewi inmiddels dat het tijd wordt dat HMS "op eigen benen gaat staan", zonder een private samenwerkingspartner. Dat liet wethouder Saskia Bruines vorig jaar aan de gemeenteraad weten.

Op vragen van AfvalOnline geeft de gemeente Den Haag aan dat de gesprekken over de beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, HMS en Renewi in de afrondende fase zitten. Nu moet alleen nog de beëindigingsovereenkomst worden vastgesteld en ondertekend. Zodra dat is gebeurd, zal de gemeenteraad ook worden geïnformeerd. Dat moet dit jaar nog gebeuren, zodat HMS vanaf 2025 zelfstandig verder kan. HMS blijft dan in principe een overheids-NV. De ontvlechting van HMS en Renewi zal volgens de gemeente geen consequenties hebben voor de afvalstoffenheffing. Ook blijven de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden van de medewerkers van HMS onveranderd.