Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 16 april 2014

GMT verbreedt klantenkring met focus op kleinere afvalbedrijven

Softwarebedrijf GMT herintroduceert Wastedge en legt daarmee de focus ook op de kleinere en zelfstandige afvalbedrijven.

GMT is vooral bekend van Clear en AfvalRis; systemen die zich richten op de middel- en grote spelers in de afvalsector. Met Wastedge wil het nu vergelijkbare oplossingen bieden voor de kleinere en zelfstandige afvalbedrijven die het proces van orderadministratie tot factuur digitaal willen gaan verwerken. De software is zowel op desktops als smartphones en tablets te gebruiken. Investeringen in hardware en dure licenties zijn daardoor niet nodig. Directeur Mark Abbas is blij met de verbreding van het aanbod van GMT. ‘We hadden al een uitstekende marktpositie in het midden- en topsegment van de Nederlandse afval- en grondstoffenindustrie. Nu kunnen wij ook de onderkant van de markt goed bedienen.”

Wastedge werd door een dochteronderneming van GMT in 2010 in Nederland geïntroduceerd. De oplossing is inmiddels geheel onder de hoede van GMT gekomen en up-to-date gebracht met de wensen en technologie van vandaag, waaronder de oplossingen voor mobiele gebruikers.

Met Wastedge worden orders worden vanaf kantoor direct naar de wagen geboekt zodat de chauffeur weet wat hij moet doen. De chauffeur kan op zijn smartphone of tablet de voortgang van zijn orders bijhouden en de planner heeft direct inzicht in de capaciteit van de voertuigen en kan snel nieuwe opdrachten doorgeven aan de chauffeurs. Na afhandeling door de chauffeur kan de administratie overgaan tot de facturatie.