Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 oktober 2014

Marc Kapteijn nieuwe Algemeen Directeur Twence

Vanaf 1 december heeft Twence met Marc Kapteijn een nieuwe algemeen directeur. Kapteijn komt daarmee terug in de afvalwereld, en nog meer in die van verbranding.

Marc Kapteijn (45) is zes jaar commercieel directeur geweest bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam en tevens die van plaatsvervangend algemeen directeur. In 2010 maakte hij de overstap naar de private sector. Hij ging leiding geven aan Icova (onderdeel van Shanks), overigens een goede klant van AEB. In augustus 2013 maakte hij de overstap naar een andere sector: hij werd managaing director bij de Douna Groep, gespecialiseerd in het turn key oplossen van technische projecten.

Vanaf december keert hij terug in de afvalverbranding, maar wel bij een heel ander bedrijf. Na het afscheid van directeur Jan Rooijakkers die tien jaar leiding aan Twence had gegevens, werd Paul de Jong vanaf 2012 de algemeen directeur. Deze zomer tradt de Jong na twee jaar alweer terug, omdat hij toch niet de juiste man bleek te zijn om leiding te geven aan de woelige transitie waar Twence in zit.

Kapteijn heeft dus wel een uitdaging. Het afvalbheer in Twente staat onder sterke politieke druk en grote verschillen in opvatting. Twente Milieu, die de inzameling verzorgt in de regio, zoekt ook een nieuwe directeur en hoopt die binnen een paar maanden gevonden te hebben.

Marc Kapteijn (1969) studeerde chemie in Utrecht, waar hij ook promoveerde. Na zijn loopbaan aan de universiteit ging hij in 1998 bij Philips aan de slag als Sales & Marketing manager Shop Lighting.

Gerelateerde artikelen