Categorie: Producten | Gepubliceerd: 27 maart 2015

Nature Calls zoekt innovatieve afvaloplossingen voor festivals

Duurzaamheidsprogramma Nature Calls richt pijlen op duurzame oplossingen voor festivalwereld. Van Gansewinkel is projectpartner.

Nature_Calls_Afval Bestaat Niet02.jpg
Nature Calls richt zich onder meer op festivalafval.

Stichting Open-House lanceert voor 2015 een grootschalig duurzaamheidsprogramma. Gezamenlijk met haar partners Stichting DOEN, van Gansewinkel en Vitens worden er op de onderwerpen 'energie', 'afval' en 'water' nieuwe innovaties gezocht om een festival te verduurzamen.

In 2015 organiseren Open-House en partners samen een aantal 'innovation calls' waar jonge toptalenten uit de startup scene bij elkaar wordt gebracht om vernieuwende oplossingen te bedenken voor actuele vraagstukken op het gebied van duurzaamheid binnen de festivalwereld. Het jonge talent gaat niet alleen concepten bedenken maar krijgt ook de kans om ze uit te rollen met hulp van partners zoals ID&T en Into The Great Wide Open. Inschrijven voor het programma kan vanaf 20 april.

"Wij noemen dit binnen Open-House, Nature Calls", aldus Maarten Kuijper, founder van Open-House. "Het gaat ons erom diensten, producten en services te ontwikkelen die bijdragen aan een reductie van CO2-uitstoot, het creëren van een energie-neutraal festival, het terugdringen van restafval en transitie naar kraanwater voor evenementen mogelijk te maken. Wij willen graag dat festivals een duidelijk duurzame weg inslaan, en wij willen hier een bijdrage aan leveren."