Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 15 april 2016

Noordwijk organiseert 'grondstoffentour'

De gemeente Noordwijk nodigt haar inwoners uit om op grondstoffentour te gaan. Zo kunnen zij inzicht krijgen in het afvalverwerkingsproces in de gemeente. Ook de nieuwe inzamelaar Sympany kan bezocht worden.

Wie altijd al heeft willen weten hoe een gebruikt waterflesje kan worden verwerkt tot een warme fleecetrui moet volgens de gemeente beslist mee op de grondstoffentour op 11 of 12 mei. Tijdens de tour kunnen inwoners een bezoek brengen aan Sita (plasticverwerking), de Van Vliet Groep (klein chemisch afval), Meerlanden (groente-, fruit- en tuinafval) en Van Gansewinkel (papier).Daarnaast kunnen inwoners die meer willen weten over het hergebruik en de verwerking van textiel naar Sympany. De stichting zamelt per 1 april het textiel in van de inwoners van de gemeente.

Sympany won de aanbesteding van de gemeente Noordwijk door een maximale score te halen op de onderdelen social return, fijnsortering en de inzet van duurzaam materieel. De stichting verwacht met 9 textielcontainers 140.000 kilo textiel per jaar in te gaan zamelen. Sympany is met de gemeente overeengekomen dat de opbrengsten van de textielinzameling volledig ten goede komen van de projecten van Sympany in onder andere Angolo, DR Congo en India. Noordwijk vraagt dus geen inzamelvergoeding.