Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 23 mei 2016

Start-ups presenteren ideeën bij AEB

Vier start-ups mogen hun ideeën over de energie-, grondstoffen- en afvalbranche presenteren aan AEB.

Launchpad Meetups logo.jpgDe AEB organiseert daartoe een bijeenkomst op woensdag 25 mei, in het kader van de ‘Launchpad Meetups’. De vraagstukken die AEB hiervoor heeft geformuleerd zijn:

  1. Hoe kunnen data helpen om kringlopen in de circulaire economie te sluiten?
  2. Wat is het beste business model voor variabele energie? Hoe gebruiken we de voordelen van duurzame energie (elektriciteit en warmte) in de regio op de momenten dat er geen directe vraag naar is? Denk daarbij aan andere manieren van opslag van energie.


De vier jonge bedrijven die meedoen zijn Spectral Utilities, Metabolic, Asadra en iSocket Systems. De start-ups zullen hun pitches houden voor medewerkers van AEB en externe partners.

Launchpad meetups

AEB is wel vaker met start-ups in gesprek, maar dit is de eerste keer dat start-ups in deze context hun ideeën aan de man brengen bij AEB. Sietse Agema, strategisch adviseur bij AEB: “We doen wel mee aan ‘challenges’, maar die zijn meestal gericht op studenten en universiteiten. Dit is de eerste keer dat we gericht met start-ups op deze manier aan de slag gaan.”

Launchpad Meetups is een 'open-source' initiatief. De Launchpad Meetups zijn kleinschalige evenementen, waar beginnende ondernemingen een kans krijgen om hun ideeën over vraagstukken van grote organisaties te ‘pitchen’. De Meetups worden wereldwijd georganiseerd bij met als doel het in contact brengen van start ups en multinationals.

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website