Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 24 mei 2016

Campagne Alkmaar: 'Afval scheiden: dat is Kaassie'

Op maandag 23 mei ging de nieuwe afvalcampagne van gemeente Alkmaar van start. De campagne past bij de ambitie van gemeente Alkmaar om het afvalscheidingspercentage binnen vier jaar te verhogen van 48 naar 60 procent.

afvalcampagne alkmaar.jpgMaandag 25 mei ging de campagne 'Afval scheiden: dat is Kaassie!' van start.
Foto: Gemeente Alkmaar

Wethouder Jan Nagengast (CDA) van gemeente Alkmaar noemt het na te streven afvalscheidingspercentage ambitieus, maar reëel. De nieuwe afvalinzameling maakt deel uit van het afvalbeleidsplan, dat de Alkmaarse gemeenteraad 25 februari dit jaar vaststelde. De verandering in de manier van inzameling wordt onder meer bewerkstelligd door extra rolcontainers aan huis en ondergrondse containers op loopafstand. In de rolcontainers kunnen consumenten gft, papier en pmd nog beter scheiden. In de komende vier jaar wordt de nieuwe afvalinzameling over alle 21 Alkmaarse wijken en dorpen uitgerold, te beginnen in Graft-De Rijp en in delen van Alkmaar Noord.

‘Afval scheiden: dat is Kaassie’

De campagne, getiteld ‘Afval scheiden: dat is Kaassie’, richt zich op het gemak van voorkomen en scheiden van afval. Bij de aftrap van de campagne waren onder meer afvalambassadeurs en een afvalspel tussen twee basisscholen, die (samen met twaalf andere scholen) ook mee gaan doen aan een lespakket rond voorkomen en scheiden van afval.

Daarnaast worden verschillende media ingezet met filmpjes, tips en verrassende inzichten. Ook de afvalwagens van Stadswerk072, die in opdracht van de gemeente Alkmaar de afvalinzameling verzorgt, maken deel uit van de campagne.