Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 23 november 2016

Molok viert 25e verjaardag

Het Finse Molok Ltd. viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Molok heeft zijn internationale ambities kracht bijgezet, door de oprichting van een assemblageterminal in België, om klanten in Centraal-Europa bij te staan. Hiermee wordt het product sneller en voordeliger tot bij de klant gebracht.

Molok27.7.-7701.jpgMolok biedt al 25 jaar een duidelijk inzamelconcept.

Het concept bleef door de jaren duidelijk. “De verticale structuur van de container, ruimtebesparend want grotendeels ondergronds, biedt een uitmuntende inzamelingscapaciteit en treedt naar voren als meest efficiënte afvalcontainer ter wereld, in verhouding met de kleine oppervlakte die het product inneemt”, zegt oprichter Veikko Salli. Het Deep Collection-systeem spaart de natuur en herleidt kosten voor afvalbeheer tot het minimum, aangezien minder ledigingen en bijhorend verkeer vereist zijn. De onderdelen zijn niet onderhevig aan corrosie, waardoor het product tientallen jaren meegaat.

Molok is meer dan een product, het bedrijf heeft een uitgebreide dienstverlening uitgebouwd. Service en onderhoud kan eenvoudig uitgevoerd worden, door onderdelen die gevoeliger zijn aan slijtage te vervangen. “Hierdoor is een lange levensduur gegarandeerd”, aldus Salli. Het Het systeem moedigt gebruikers tevens aan om hun afval te scheiden. De koele ondergrond beperkt geurhinder, typisch aan bovengrondse afvalinzamelingspunten.

Assemblage in België verhoogt kostenefficiëntie

De assemblage van de containers wordt uitgevoerd in de nieuwe terminal, in het Belgische Arendonk, dichtbij de Nederlandse grens. Molok levert voortaan het merendeel van de containers voor België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zuid-Europa vanuit deze nieuwe terminal. “Deze service brengt Molok dichterbij zijn klanten, tegelijk is het voordeliger en zijn leveringstermijnen aanzienlijk korter”, aldus Kari Korhonen, Molok´s Area Export Manager.