Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 28 november 2016

Ontmanteling offshore productieplatform in beeld

Industrieel reiniger Reym heeft een film uitgebracht waarmee ze laat zien hoe zij offshore cleaning en decontaminatie efficiënter, veiliger en goedkoper kan uitvoeren.

Reym, onderdeel van Shanks, heeft een speciale methode ontwikkeld voor de reiniging en decontaminatie van platformen uit de olie- en gasindustrie. Op de Noordzee raken steeds meer velden in hun laatste levensfase of de exploitatie van het veld wordt met de huidige olieprijs onrendabel. De verwachting is dat de komende jaren meer winningsplatformen uit productie gaan. Exacte cijfers zijn er niet, maar een recent Engels rapport heeft 52 projecten geïdentificeerd die definitief ontmanteld gaan worden op het Engels-Noorweegse continentale plat. Nog eens meer dan 100 staan op de nominatie voor gehele of gedeeltelijke ontmanteling.

Wanneer de levensduur van een productieplatform beëindigd is wordt deze ontmanteld. Voordat echter tot ontmanteling, ook wel decommissioning genoemd, kan worden overgegaan is reiniging en eventueel decontaminatie nodig. Dit is een specialistische activiteit waarvoor Reym een methode heeft ontwikkeld die uit drie fasen bestaat. Allereest wordt de gehele installatie gasvrij gemaakt. Vervolgens vindt offshore cleaning plaats, waarbij afvalstoffen als koolwaterstofverbindingen, kwik en radioactief afval worden opgeslagen in gecertificeerde offshore tanks, die onshore verder verwerkt kunnen worden. De derde stap is decontaminatie. De decontaminatie kan het Shanks bedrijf zowel onshore als offshore verzorgen. Volgens Reym is offshore decontaminatie echter efficiënter, veiliger en tot wel 20 procent goedkoper.

Meer weten over Reym?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website