Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 10 januari 2017

Inleveractie AEEA levert lokale goede doelen 25.000 euro op

Door het inleveren van elektronica bij de milieustraat, konden inwoners van 325 gemeenten punten verdienen voor een lokaal goed doel. Wecycle noemt de inleveractie een succes.

In de 325 gemeenten die samenwerken met Wecycle, konden inwoners punten binnenslepen voor een lokaal goed doel door het inleveren van AEEA bij de gemeentelijke milieustraat. De 25 gemeenten waarin inwoners gezamenlijk voor de meeste punten hebben gezorgd, ontvangen ieder een sponsorcheque van 1.000 euro voor een lokaal goed doel.

Eén van de winnende gemeenten is Haarlem, waar vrijwilligers van de Egelopvang Haarlem de cheque van 1000 euro uitgereikt kregen van de wethouder Duurzaamheid. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: “Het doel van onze actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid. Door de actie te koppelen aan een lokaal goed doel, brengen we de sociale en circulaire economie samen.”

Een nieuwe ronde van de inzamelactie start daags na Koningsdag. Alle partnergemeenten van Wecycle kunnen tot en met 14 april hun eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht een gemeente geen keuze maken, dan maakt de lokale Sinterklaasintocht kans op de sponsorcheque.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website