Categorie: Management | Gepubliceerd: 02 mei 2017

Mensen met afstand tot arbeidsmarkt vinden werkplek bij AEB

De Amsterdamse wethouder van Werk, Inkomen en Participatie Arjan Vliegenthart heeft op de Dag van de Arbeid, bij het Recycle en Sorteercentrum (RSC) van AEB Amsterdam contracten kunnen aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het gaat in totaal om acht contracten. Ook zijn er ruim veertig mensen verblijd met een praktijkcertificaat voor verschillende werkzaamheden op het RSC. In het RSC wordt elektrische en elektronische apparatuur handmatig gesorteerd en gedemonteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

AEB-directeur Jeroen de Swart sprak zijn waardering uit voor de betrokken werknemers: “De mensen van het RSC zijn heel belangrijk voor AEB Amsterdam. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het behoud van waardevolle grondstoffen. Vorig jaar hebben ze bijna 3,8 miljoen kilo aan grondstoffen teruggewonnen. En dat willen we op gaan voeren, waarmee we een stevige impuls kunnen geven aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.”

Meer weten over AEB Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website