Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 juni 2017

Kuiken Groep gaat verder als SMT

Distributeur van constructie-, overslag en recyclingmachines Kuiken gaat na 70 jaar voortaan verder onder de naam SMT. Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuwe ambitie.

SMT persfoto 2.jpg
Foto: SMT/Dennis Bootsma

SMT heeft de exclusieve distributierechten in de Benelux van de merken Volvo Construction Equipment en Sennebogen Green Line. Omdat het om A-merken in hun segment gaat, wil SMT ‘service leveren die verder gaat en de verwachtingen altijd overtreft’, duidt Heino Westdijk, CEO SMT Benelux de ambities van SMT.

SMT staat voor Services, Machinery & Trucks. SMT bestaat uit de SMT Group voor de Afrikaanse markt en SMT Benelux (de vroegere Kuiken Groep). De groep is Volvo-dealer in 23 Afrikaanse landen en heeft de ambitie om in de toekomst verder door te groeien in Europa met Volvo en Sennebogen.

Per jaar verkoopt SMT Benelux ongeveer 900 nieuwe machines. Bij deze nieuwe machines gaat het om ongeveer 70 Sennebogen machines en dus ruim 800 Volvo machines. Daarnaast heeft SMT voor de totale Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt, zo'n 150 machines in de verhuur. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt zo’n 200 miljoen euro.